תוויות

יום רביעי, 23 בינואר 2013

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות

רגע לפני החג הייתי חייבת להספיק לשתף בשי קטן (שימו לב לקבצי ההורדה בסוף הפוסט) ומתכון!
הכנתי שי קטן לגננות ולסייעות בגן של יואב.
עוגת פירות יבשים שאני ממש אוהבת עטופה בנייר משי בתוך קופסא וכמובן עם צירוף של כרטיס ברכה.

אני חייבת להודות שכל הפרוייקטים הללו נולדים בגלל צורך עז לנסות ולאתגר את המכונה ואותי בכל מיני פרוקייטים.
אז זה התחיל בכרטיס ברכה שרציתי להכין עם עצים ומשם עברתי לאפיית עוגה וכמובן שהן היו צריכות מקום משכב אז הצטרפה לה קופסא.

מאחר והמחשבה על קופסא הגיעה הרבה אחרי כרטיסי הברכה, הפרופורציה ביניהם לא ממש אידאלית אבל התגברתי על זה :-)

לצורך הקופסא, השתמשתי בקופסא שקניתי בחנות של סילואט (לינק ישיר).

חשבתי לחתוך נייר מדוגם, אבל בסוף נשארתי עם נייר ממוחזר עדין ומעט גרפיקה שהוספתי.



אני נשאלת בשאלות רבות לגבי אופן השימוש במכונה עם חיתוך מדוייק מסביב לגרפיקה שהדפסתי, אז הנה הסבר קצר...
תחילה מתחילים בלמקם את הגרפיקה במקומות הנכונים בתוך הוקטור שעתיד להחתך.
במכונה יש להוסיף registration mark ואז לשלוח להדפסה (שימו לב שהסימונים נכנסים בגבולות של ההדפסה.)
למי שתוהה, המדפסת שלי היא רחבה אז זה הודפס על נייר בגודל 30X30 ס"מ.


לאחר שההדפסה יצאה יש למקם את הנייר על משטח החיתוך ולטעון למכונת החיתוך ולשלוח לחיתוך.
המכונה כעת תחפש את ארבעת הפינות המסומנות בנייר ומרגע שהיא תכוייל היא תתחיל לחתוך את הוקטור.

לאחר שהכל נחתך מתחילים הקיפולים וההדבקות עד לקבלת קופסא מושלמת.



לאחר שהעוגה נפרסה היא נעטפה בנייר משי והכל נארז בקופסא ונסגר בסרט.




וכדי שזה לא ישאר בגדר סוד...זו העוגה שנכנסה לקופסא.
עוגת פירות יבשים דחוסים עם ממש מעט מלית שמחברת ביניהם.
יש לחתוך את העוגה לפרוסות סופר דקות.



מתכון:(2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות - בערך 80 פרוסות דקות)
100 גרם קמח
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
170 גרם סוכר דמררה
3.5 כוסות פירות יבשים או מסוכרים מעורבים חתוכים לפיסות
250 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים דק
2 ביצים ועוד חלבון
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל - 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
3. מוסיפים את הסוכר, פירות יבשים ואגוזים. מערבבים היטב.
4. מקציפים במקסר את הביצים עם תמצית הוניל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
5. מוסיפים את הביצים לתערובת הפירות ומערבבים היטב.
6. מעבירים לתבנית אופים כשעה , מצננים על רשת ופורסים דק מאוד לפני הגשה.
 (* המתכון מהספר "ספר מתוק" של חנוך פרבר)



ולסיום, ניתן להוריד את העיצוב לכרטיס בפורמט SVG ו - Studio.


שיהיה לכולם חג שמח