תוויות

יום שני, 29 בנובמבר 2010

יצירה בהתהוות

זמן לא מועט חלף לו ללא סימן חיים.... :-)
אני עדיין פה, מאושרת יותר מתמיד.
יואב גדל לו מיום ליום. כל יום אני לומדת משהו חדש ומתאהבת בו מחדש.
אוטוטו הנסיך כבר בן 3 חודשים, ואין לי שום כוונות לחזור לעבודה ולפספס עוד 3 חודשים נפלאים איתו.

אז, זה שאני לא ממש פה וגם לא קוראת בלוגים רבים אליהם אני מנויה, זה לא בגלל שאני קורסת או משהו כזה, פשוט מנסה לנצל את כל הרגעים שיש לי איתו. גם ככה, עוד פחות משלושה חודשים אני אחזור לשיעבוד מול מסך המחשב, אז אני מרשה לעצמי את החופש הזה עכשיו.



בזמנים הפנויים שיש לי אני בעיקר מבשלת ולעיתים אופה (למרות שעכשיו אני ממש משתדלת לשמור על הגיזרה...).
לצערי אני לא ממש מספיקה לצלם את כל המנות שאני מבשלת, אבל יש לי המון המלצות על מתכונים מספרים שסביר להניח שלרובכם יש בבית.
במידה ויהיה ביקוש אני אשמח להקים פינה עם המלצות של מתכונים, אפילו אם אין לי תמונה.
ואם ממש יהיה צורך, אני אשתדל לעלות את המתכון לבלוג.
ולבינתיים, משהו שכן צילמתי לאחרונה....לחם.

לחם, זה לא נקרא אצלנו מותרות זהו מצרך חובה. הטעם של לחם קנוי כבר לא ממש נבלע לי באותה צורה.
ואין מה לדבר על הלחם שמתפשט בבית בעת אפיית לחם.
הלחם מהספר של אורנה ואלה (עמוד 64) מומלץ בחום.
כבר הכנתי אותו מספר פעמים עם שינויים קלים ביחסים של הקמחים והוא תמיד יוצא מושלם.



ולמתכון: (1 כיכר גדולה או 2 קטנות)

לשאור (לילה קודם):
3 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
2/3 כוס (160 מ"ל) מים

לבצק:
3 כוסות (400 גרם) קמח מלא (ניתן לשלב גם קמח שיפון כחלק מהכמות הזו)
2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית הל טחון
2/3 כוס (100 גרם) גרעיני חמניות
1 ו- 2/3 כוס (400 מ"ל) מים
2 כפות (40 גרם) דבש
1 כף מלח

אופן הכנה:
השאור: בקערה גדולה מערבבים במטרפה את השמרים, הקמח והמים הפושרים. מכסים בניילון ומניחים לילה (מחוץ למקרר).

הבצק: שמים את השאור, הקמח המלא והקמח הלבן, הכוסברה, ההל, גרעיני החמניות והמים בקערת המיקסר, עם וו לישה. לשים 5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים דבש ומלח ולשים עוד 5 דקות .
מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו כיכר ומעבירים לתבנית מלבנית עמוקה משומנת באורך של 30 ס"מ או מחלקים את הבצק לשתי מנות ומכינים ככרות קטנות יותר. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה.
מחממים תנור ל - 220 מעלות.
מכניסים את הכיכר לתנור ואופים 10 דקות. מנמיכים את החום ל - 190 מעלות ואופים עוד 30-40 דקות, עד שהכיכר משחימה יפה ויש רעש חלול כשנוקשים על תחתית הלחם.

תשתדלו לתת ללחם לנוח לפחות 40 דקות לפני שאתם פורסים אותו.
אני בדרך כלל פורסת את כל הכיכר לפרוסות אחידות ושומרת פרוס במקפיא.
הלחם יוצא נהדר אחרי חימום קל בטוסטר.


וברגעים המעטים שיש לי אחרי שיואב הולך לישון ונגמרו כל הבישולים והאפיות, אני מנסה לחזור לאט לאט ליצירה (בצעדי תינוק ממש).
אני ממש לקראת סיום של הכנת שמיכה ליואב הקטן.



עד כאן להיום, מקווה לשתף בקרוב עם השמיכה המוגמרת ואולי עם עוד כמה מתכונים מוצלחים.

שבוע נפלא לכולם

15 תגובות:

  1. איזו הרמת ראש מושלמת לילדון...הוא ממש איציק!!! ג'ינג'י מושלם והתמונה שלך איתו מדהימה..
    מתגעגעת קשות (-:

    השבמחק
  2. איזה בונבון!!!

    השמיכה נראית משגעת והלחם יאמי.. תמשיכי להנות איתו..

    השבמחק
  3. יו, איזה ג'ינגי' מתוק!
    תהני מכל רגע...זה עובר מהר!

    השבמחק
  4. פשוט נפלא לקרוא את מה שאת כותבת מאחורי המילים, את האושר הזה שאת חווה עם התינוק המקסים שלך. השמיכה נראית מפתה כמו גם הבישולים שלך. אשת חיל ממש!

    השבמחק
  5. ממש התרגשתי לקרוא, איזה יופי לך :)
    אנסה להכין את הלחם

    השבמחק
  6. איזה מתוק!!! התמונות שלך תמיד כל כך מדהימות! הלחם נראה נפלא, אבל אני עדיין בחרדות ממילים כמו "שאור"! והשמיכה נראית מהממת, אני מחכה לראות אותה גמורה!

    השבמחק
  7. טפו טפו חמסה חמסה על הקטנצ'יק הזה! עשית לי חשק ללחם את פשוט לא מאמינה עד כמה :-) מאז שאני בדיאטה יש לי חשק לאפות רק מתוקים, פשוט משהו השתבש אצלי, כאילו אם אני אכין מתוקים ואאכיל אחרים זה ישלים אצלי את החוסר :-)

    השבמחק
  8. אכן בלבוסטה אמיתית!!!! יקירתי תמשיכי להנות מיואב המקסים ולמצות את כל הרגעים הראשוניים הללו, כי הם אכן בלתי נשכחים.
    הלחם מעורר תיאבון, הצילמים משגעים, והשמיכה פשוט מהווה הנצחה של תוצר משגע בהתהוות.
    נשיקות יקירתי!!

    השבמחק
  9. אוח איזה מתוקון קטנטן!!! התמונות משגעות. השמיכה נראית מבטיחה ביותר אהבתי במיוחד את הכיתוב האישי - יום יבוא ואולי הטוסיק שלי יתרצה ואשב ללמוד פוטושופ:-)
    תהני מכל רגע ותנשקי ותקמטי אותו מלא מלא מלא מלא כי הם גדלים מהר מידי.

    השבמחק
  10. מזדהה איתך לגמרי
    הבת שלי כבר בת 5 חודשים ובינתיים הבלוג שלי מעלה אבק
    יחד עם זאת...
    אני נהנית מכל רגע
    תמשיכי ליהנות גם - הזמן עף ולא יחזור.

    השבמחק
  11. נוית המדהימה שלי
    לפתוח מחשב על הבוקר ולראות את יואב ואת הכשרון שלך נותן כוח ללכת לעבודה עם טעם של סיפוק ועוד
    יואב מקסים
    אוהבת אמא

    השבמחק
  12. איזה כיף לקרוא פוסט ממך!
    אתם כל כך חמודים יחד, זה מדהים.
    תודה על המתכון! תמיד נראה לי מורכב מדי לנסות את הלחם שלהם, אבל אולי עכשיו אנסה

    השבמחק
  13. איזה כייף לשמוע ממכם
    לדעת ולראות שאתם נהנים מיואב הקטן
    שגדל.
    ההתנתקות שלך ממש מובנת ולא יכול להיות אחרת,
    החודשים האלה חולפין ולא חוזרים, תהני מכל רגע !

    השבמחק
  14. איזה מתוק. הזמן המשובח הזה עובר כל כך מהר אבל בהחלט נרקם בתוך הלב הקטן שלו וכמובן שלך. מכל הבחינות. הכל מקסים ונהדר.
    וכיף שאת פה.

    השבמחק
  15. הזמן חלף והתגובות הצטברו....
    הצטננות וזמן עם יואב מותירים את המחשב שלי גלמוד.
    תודה רבה על התגובות החמות. אני נהנית מכל רגע עם יואב ובאמת מנסה לנצור את הרגעים הללו כי די ברור לי שהם לא יחזרו על עצמם.
    ולגבי הלחם, מי שלא ניסתה, זה הזמן...אין מה לחשוש מהשאור, זה סתם להתחיל את הבצק יום לפני.

    השבמחק

תודה רבה על תגובתך
נוית