תוויות

יום שישי, 21 בספטמבר 2012

יום הולדת ליואב - הילד בן שנתיים

מי היה מאמין שעברו כבר שנתיים...
מאפרוח קטן....



גדל הילד ונהפך להיות גבר קטן שמחבק ומנשק כמו מאהב קטן.
אני יודעת שאני משוחדת ולא ממש אובייקטיבית, אבל אין דברים כאלו, פשוט אין...אני מאוהבת :-)


אז לרגל גיל שנתיים, החלטתי לשנס מותניים ולהפיק יום הולדת על טהרת האירוח כמו שתמיד חלמתי שיהיה בבית החדש.
כבר בתכנונים ידעתי שאני קצת מגזימה...במיוחד אחרי ההופעה של תמי סירקיס "עשרת הדברות למארחת השפויה" (תודה יעל), אבל החלטתי ליישם את אותן דיברות החל מהאירוח הבא.
אי אפשר לחזור אחורה אחרי שהתפריט כבר בנוי ו - 90% מהקניות כבר מחכות לי בבית.

ההפקה כללה תכנון של תפריט מושקע, אפייה אינטסיבית ועיצוב במוטיב הבלונים לאורך כל הדרך.

מי שמכיר אותי יודע שבישול ואפייה זה אחת האהבות הוותיקות שלי ותמיד חלמתי לארח בגדול ולהכין המון מאכלים מיוחדים בטעם ובמראה.
מה שהכי מושך אותי זה אירוח על טהרת ה -  Hors d'oeuvre (אירוח במנות קטנות). זה אומנם המון עבודה אבל הפרזנטציה והגיוון פשוט עושים לי את זה.
מאחר ויום ההולדת הייתה בשישי אחר הצהריים הנחתי שאף אחד לא יגיע מורעב וגם לא כדאי שאנשים יצאו מפוצצים כי אחרי הכל יש גם ארוחת שבת. אז בשר לא היה במנות אבל גם השתדלתי שזה לא יראה כמו ארוחת שבועות.
וכמובן, לא יכולתי לוותר על מתוק ליד מלוח.

בניית תפריט אצלי תמיד מתחיל באיסוף ערמת ספרים ומגזינים, מחברת ועיפרון.
צ'יק צ'ק המחברת מתמלאת ברשימה של מתכונים שאני חולמת להכין ועד מהרה אני קולטת שבקצב הזה אני ארשום את כל שמות המתכונים מכל הספרים במחברת.
ברגע זה ממש אני עוצרת את עצמי ומתחילה לחשוב קצת יותר בהגיון :-)
מה שהנחה אותי בבחירות היה "הכנה מראש". כל מה שאפשר היה להכין מראש (אפילו שבוע-שבועיים מראש) נכנס לרשימה, כמה שפחות התעסקות ביום של האירוע.

בדיעבד אם תשאלו אותי, כמובן שהגזמתי בצורה שלא תתואר ועדיין למרות כל ההכנות המקדימות עמלתי עד הדקה האחרונה.
למזלי, הקמתי צוות service בדקה ה - 90 לפני האירוח - אחותי וחברות יקרות באו לעזרתי ממש בדקות הקריטיות לפני שכל האורחים הגיעו.

אז מי שקורא את הפוסט הזה בתקווה לצאת מפה עם תפריט לאירוח שיבין שאפשר לקצץ את הכמויות ורצוי שכך.

ולפני שימאס לכם מכל הברברת שלי להלן התפריט של האירוח:

שימו לב שלחלק מהמתכונים יש קישור למתכון כפי שהוא מופיע באינטרנט ולחלקם ציינתי את הספר והעמוד ממנו לקוח המתכון. 

חשבתי שיהיה קצת מוגזם להרחיב את הפוסט עם מתכונים, אז אני אשתדל עם הזמן לפרסם את המוצלחים ביותר (מבטיחה (-:  ואם מישהי ממש לחוצה על המתכון, אז תשלחו לי מייל או תכתבו תגובה ואני אשמח להקליד אותו).
מתכון שמסומן בכוכבית ניתן להכין מראש ולרוב אף להקפיא!


מלוחים:

קישים ( * כל התחתיות הוכנו מראש והוקפאו לאחר אפייה)
קיש כרישה ובצלים (בצק אלים)
טארט עגבניות שרי מוצרלה (חגיגת מאפים עמוד 117)
קיש חצילים ועגבניות מיובשות (שבתות וחגים של שמו עמוד 218)

בורקטיס גבינה (שבתות וחגים עמוד 18) *
מיני מאפינס גבינה פטה ועגבניות שרי (שבתות וחגים של שמו עמוד 28) *

מאפינס קשקבל ותימין ( מיקי שמו המיטב עמוד 18) *
קסטת פרומעז – מטבע גבינת פרומעז בין 2 עוגיות מוצרלה (מתכון לעוגיות - שמו המיטב עמוד 153) *

שיפודי פטה מלפפון נענע וזית
שיפודי עגבנית שרי + בייבי מוצרלה עטוף בבזיליקום ובלסמי

קרוסטיני עם התוספות הבאות: (* כל הממרחים הוכנו מראש)

ריבת בצל + גבינה כחולה
פרוסות מלפפון סלט ביצים וזית שחור
סלט טונה צנון ופטרוזיליה
פסטו גבינת עזים אגוז וצימוק עגבנייה
חציל ופלפל קלוי
טפנד וגבינת מנצ'גו
סלט אבוקדו

כוסות של ירקות חתוכים ברוטב
סנדוויץ חומוס/שוקולד לילדים בצורת בלון

סלט עלים בוינגרט אסייאתי

מתוקים:

לביבות גבינה על שיפוד (שבתות וחגים עמוד 142)
גליליות מוכנות ממלואות בקרם פטיסייר
כוסות של תאנים צלויות ברוטב יוגורט
מוס יוגורט סילאן טחינה וחלבה *
מוס שוקולד  *

טארטאלים קטנים ( * כל התחתיות הוכנו מראש והוקפאו לאחר אפייה)
- קרם פטיסייר + אגסים ביין
- טארט לימון
- משחקי שוקולד (גאנש בצבעים לבן ושחור)
- קרם פטיסייר + פרח של מנגו 

עוגיות (* כל העוגיות פרט לאלפחורס הוכנו מראש והוקפאו לפני אפייה)
קנצוטי פיסטוק אגוזים וצימוקים (שמו המיטב עמוד 119)
כדורי שוקולד ( שמו המיטב עמוד 166)
עוגיות שוקולד ציפס
עוגיות שוקולד אגוזים ומייפל (אני רוצה שוקולד עמוד 44)
אלפחורס עם ריבת חלב/ נוטלה (מתכון של רות אוליבר מעל השולחן)

חיתוכיות:
פאי פקאן (ששת מתוקים עמוד 134) *

עוגת שוקולד לילדים *
בראוניז *
בלונדיז *

מאפינס שוקולד ציפס *
מאפינס חמאת בוטנים ושוקלד *
עוגיות חמאה בצורת בלון בקישוט של רויאל איסיניג *
חטיף קורנפלקס בשוקולד
עוגת גבינה *
טארט אגסים וקרם שקדים *

ועכשיו לאנתחתא קלה מכל המלל...

*** ראוי לציין שכל התמונות מיום ההולדת צולמו על ידי יעל יניב המוכשרת - תודה יעל לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיך.



עוגת יום ההולדת - עוגת שוקולד עסיסית משוקולד אמיתי עם קישוט של בצק סוכר.






חיתוכיות - בראוניז, בלונדיס ופאי פקאן. כל מתכון פשוט אוצר, חובה!


מאפים קטנים -
הבורקיטס הם שו"ס עולמי, זה מתכון שמככב אצלנו בבית כבר למעלה משנה. אני מכינה אותם קטנים קטנים והם עסיסים בטירוף.
מבין המאפינס המלוחים המוצלח ביותר לטעמי ולטעם טועמים נוספים הוא המאפינס קשקבל ותימין.






סנדוויצים לילדים


עוד מלוחים....











לביבות גבינה - מתכון ותיק ומוצלח ביותר. אהוב על הילדים והמבוגרים כאחד





וכמובן שהיה גם יחס אישי לכל ילד - שקית הפתעות שהכילה בין השאר את שקיות העוגיות בצורת בלונים.



וכדי לבסס את מוטיב הבלונים דאגנו גם לקצת הפעלות...
עמדת צילום ב"כדור פורח" - רעיון שראיתי פה אבל לא ממש הצלחתי ליישם הלכה למעשה...
ולמי שתוהה...הרקע המהמם של העננים והכדור הפורח הודפס ע"י יעל יניב שיצאה בחודשים האחרונים עם מוצר גאוני של רקעי צילום






ורגע לפני שכל הילדים הגיעו, אבא שלי תפס תמונה רגועה של החצר עם הפעלות לילדים.


הרבה מהמתכונים שמופיעים בתפריט לא זכו לראות אור יום באירוע - כל המוסים למיניהם, הגליליות, עוגת הגבינה וטארט האגסים...
אמרתי כבר שהגזמתי, נכון?

ולסיכום, זו הייתה הפקה לא קטנה ואין ספק שקצת יצאה מכל פרופורציה, אבל נהניתי וזה מה שחשוב.
לא נראה לי ששנה הבאה אני אגזים עם התפריט כמו ביום הולדת זה, אבל על החלק של העיצוב והמוטיב לא נראה לי שאני אוותר.

ולמי שפספס את החלק הראשון של יום ההולדת בו אני משתפת על העיצוב הדיגיטלי שנעשה לקראת האירוע, מוזמן להיכנס לפוסט הזה.


אני אשמח לשמוע תגובות וכמובן אם יש לכם שאלות.
ועד הפוסט הבא, שיהיה לכם סופשבוע נהדר וגמר חתימה טובה.