תוויות

יום שבת, 25 ביוני 2011

ברילה ישירות מהשף

אני משערת שחלקכם זוכר את התחרות בה השתתפתי
כמו שאתם מנחשים, מאחר ולא הייתה איזו הודעה דרמטית, לא זכיתי בתחרות.
קיבלתי זאת ברוח ספורטיבית ובהזדמנות זו נחשפתי לכמה קליפים של משתתפים שממש הפתיעו אותי ביצירתיות.

וכמובן שבכל התהליך נהנינו (אני ואיציק) מאחד המאכלים האהובים עלינו - פסטה.

לפני חודש בערך, אני זכיתי לפינוק מיוחד, ארוחה מפנקת על טהרת הפסטה, והשף, מי אם לא, השף הראשי של ברילה, שהגיע הישר מאיטליה, רוברטו מאסי.
זו הייתה חוויה קולינראית מיוחדת במינה. 
רוברטו לא רק חשף בפנינו (אני ועוד חבורה של בלוגרים שאוהבים אוכל) את סודות הבישול האיטלקי, מסתבר שהבנאדם סימפטי באופן מיוחד, מלא שמחת חיים ואפילו בדרן.

הפתיע אותי שרוב הבלוגרים שהוזמנו לארוחה לא ממש התחברו למידת העשייה של הפסטה. 
ציפיתי מאנשים שמבינים באוכל ואוהבים להכין ולאכול אוכל, ידעו שמנת פסטה איכותית חייבת מידת עשייה אל-דנטה. 
אני ואיציק כבר שנים שכחנו מפסטה ישראלית עליה גדלנו. פסטה שבישלו עד מוות ועוד הוסיפו שמן כדי שלא תדבק.
היום, הפסטות האיטלקיות המיובאות לארץ כל כך איכותיות שאינן מצריכות שום תוספת למים, פרט לכמות אדירה של מלח, בערך כמו המליחות של הים. ולגבי מידת העשייה, פשוט תציצו מאחורי הקופסא, הזמן שמצויין שם, זו בדיוק המידה הנכונה.

מסתבר, שהבישול האיטלקי מסתכם בפשטות.
מה שחשוב זה המרכיבים, שיהיו כמה שיותר טריים ומהתוצרת המקומית.
הפסטות שרוברטו הכין לנו היו טעימות להפליא ופשוטות להכנה במיוחד בגלל האידיולוגיה של הפשטות.



לעומת זאת, הפסטה ה"ישראלית" אותה שאול בן אדרת הכין הייתה ממש ההפך המוחלט לפסטה של רוברטו. היא אומנם היתה טעימה באופן מיוחד, אבל ממש ההפך הגמור מרעיון הפשטות האיטלקי.

ובמהלך כל הערב שהתקיים במסעדה המקסימה של שאול בן אדרת, התרנגול הכחול, זרמו לשולחננו מנות נהדרות ממטבחו של השף.



לסיכום, זו הייתה חוויה מהנה וטעימה באופן מיוחד.
ולכל אלו שממש סקרנים לנסות ולחוות את החוויה האיטלקית, הרי לכם המתכונים של המנות שהוכנו לנו.

פנה ריגאטי חיטה מלאה עם חצילים ודגי ברבוניה
רכיבים ל 4 סועדים

חבילת פנה ריגאטי חיטה מלאה ברילה
150 מל שמן זית כתית מעולה
300 גרם חצילים טריים
300 גרם ברבוניות טריות
10 עלי בזיליקום
200 גרם עגבניות שרי
100 מל יין לבן
200 גרם ריקוטה מלוחה
שן שום אחת
מלח
פלפל
אופן הכנה
  • לחתוך את החצילים לקוביות
  • במחבת גדולה לחמם את שמן הזית וכאשר חם, לטגן את החצילים. כאשר הם מוזהבים, לייבשם בעזרת נייר מטבח. לשמור עליהם חמים
  • לשטוף את העגבניות , לחצות, לחמם מעט שמן זית נוסף במחבת על אש בינונית, להוסיף את השום ואת העגבניות לשמן, להוסיף את הבזיליקום אחרי מעיכה קלה ביד ולהוסיף מעט מלח ופלפל
  • לחתוך את הברבוניות לפרוסות , להשחים מעט , להוסיף את היין ולתת לו להתאדות
  • לבשל את הפסטה לרמת אל דנטה ולייבש
  • להוסיף את הפסטה לרוטב העגבניות, להוסיף קוביות החצילים, למעלה להוסיף את חתיכות הדגים ולבסוף לקשט בפטרוזיליה
חונקי כמרים עם אספרגוס וארטישוק


חומרים ל 4 סועדים

1 חבילה "חונקי כמרים" (קסרצ'ה) ברילה
300 גרם אספרגוס טרי
5 לבבות ארטישוק
80 גרם ריקוטה מלוחה
שן שום אחת
5 כפיות שמן זית כתית מעולה
כוס יין לבן
עלי מיורחן (אזובית) טריים
מלח ופלפל



 אופן ההכנה

לנקות ולחתוך דק את לבבות הארטישוק, לקלף ולחתוך לחתיכות של 3 ס"מ את האספרגוס
במחבת לטגן קלות עם מעט שמן זית ושן שום אחת את הארטישוק
לחלוט מספר דקות את האספרגוס במים רותחים , לקרר ולוודא שעדיין פריך
לבשל את הפסטה עד רמת אל דנטה במים מומלחים מעט , לסנן ולשפוך מעל את האספרגוס והארטישוק. לערבב בזמן זית.
לבסוף לפני ההגשה, לפזר חתיכות הריקוטה מעל וכן את עלי המיורחן 


פוסילי חיטה מלאה עם ירקות , בורי וטימין

רכיבים ל 4 מנות :
חבית פוסילי חיטה מלאה
250 גרם בורי טרי
6 כפיות שמן זית כתית מעולה
2 קישואים
מיץ מלימון אחד
2 ארטישוקים מקולפים וחתוכים
חסה טרייה
מלח פלפל וטימין טרי

אופן הכנה


לשטוף ולקלף את הגזר

לחתוך את הגזר והקישואים לרצועות

לחלוט אותם במים רותחים מעט ולשים בצד

את חתיכות הארטישוק יש לחתוך לרצועות ולהשרות בחצי ממיץ הלימון

לטגן קלות עם מעט שמן זית ושום

להוציא את השום לגמרי, ולהניח בצד

להרתיח את דג הבורי כמה שניות, להמליח ולהוסיף פלפל וטימין, ולהוסיף מעט משארית מיץ הלימון

לבשל את הפסטה עד רמת אל דנטה

לצנן מעט את הפסטה עם כמה טיפות של שמן זית , כמה דקות

כאשר היא מצוננת ואף מעט קרה, להוסיף עליה את רוטב הירקות ואת הדג, שאר שמן הזית, והטימין

להגיש על מצע חסה טריה 

בוקטיני אפוי עם גבינת פקורינו ועגבניות

רכיבים ל 4 סועדים
חבילה בוקטיני ברילה (מס 9)
400 גרם עגבניות
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
בצל אחד
5 עלי בזיליקום
שן שום אחת
100 גרם פקורינו מגורדת
60 מל שמן זית כתית מעולה
מלח, פלפל


אופן הכנה

לקצוץ את הבזיליקום, הבצל והשום.לחמם שמן זית במחבת על אש קטנה ולהוסיף את כלל הירקות הקצוצים, כולל הבזיליקום  

לחתוך את העגבניות לאורך ולמעוך עם מזלג מעט. להוסיף למחבת, להוסיף מעט מלח ופלפל ולבשל 15 דקות

לבשל את הפסטה עד רמת אל דנטה, לייבש להעביר לתבנית אפייה ולשפוך מעל את את הרוטב שהוכן , לפזר מעט פלפל שחור

לפזר מעל באופן שווה על כל התבנית את הפקורינו ולבשל ב180 מעלות צלסיוס עשר דקות.

להוציא מהתבנית , לחלק למנות ולהגיש מיד


כנרת וקבוצת גלעד, תודה רבה על ההזמנה
 

2 תגובות:

  1. וואוו, הכל נקרא טעים!

    השבמחק
  2. פסטה איטלקית (אל-דנטה) זה טעם נרכש, אבל אחרי שרוכשים אי אפשר אחרת!!!

    השבמחק

תודה רבה על תגובתך
נוית