תוויות

יום שני, 25 בפברואר 2013

פורים 2013 - משולחי מנות

לאחר שהתחפושת הייתה מוכנה התפנתי בראש שקט להכנת משלוחי המנות....
כהרגלי...תמיד יש לי עיניים גדולות וחישובי הכמויות שלי איפה לוקים בחסר...

בתוכנית היה:
10 משלוחי מנות למבוגרים
1 משלוח מנות לילדים
10 מיני-מיני משלוחי מנות לתשומת לב בעבודה

מגוון המתכונים הסתכם ב...
אוזני המן מבצקים שונים (בצק עם נוגט, בצק מרציפן, בצק בטעם חלבה ובצק קלסי)
עם מליות שונות (2 סוגי פרג, קרם פטיסייר שוקולד, קרם שוקולד נוגט)
נשיקות על מצע בצק פריך,
עוגיות שוקולד ציפס עם הפתעת נוטלה,
ועוגיות קרמל עם מלית ממרח לוטוס שלא יצאו בסוף לפועל...

וכמובן שהכל היה חייב להיות ארוז בטוב טעם.
אז ההכנות התחילו שבוע מראש. תחילה תכנון ובחירת המארז המתאים למשלוח מנות.
חתכתי קופסאות שונות אותן רכשתי מהחנות של silhouette עד שמצאתי את הקונפיגורציה הרצויה, הן מבחינת הפרדת העוגיות והן מבחינת המימדים.

ולאחר שאב הטיפוס הראשון היה מונח על שולחן העבודה התפנתי ליצירה במטבח.
חברתי היקרה גלית הצטרפה אליי למרתון אפייה החל מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה.
הכנו כמויות אדירות של אוזני המן.
התחלנו מאוזן המן שהייתה ניראת די קטנה וחביבה ובסוף הערב סיימנו עם גודל עוד יותר קטן, ממש ביס.
היכולת להפיק אוזני המן מדוגמים בגודל היה בזכות חותכנים שרכשתי במותק בוטיק סוכר.




ואם אתם שואלים מדוע כל כל הרבה סוגים של בצקים לאוזני המן...זה פשוט בגלל שאני לא מפנימה משנה לשנה מהו הבצק המועדף.
אז הפעם אני אנסה לסכם ולתעדף...
הכנתי 3 סוגי בצקים: בצק עם אבקת שקדים של אורנה ואלה, בצק של השף אורן גירון ובצק נוסף עם נוגט גם הוא של השף אורן גירון.
הבצק של אורנה ואלה היה טעים מאוד , אך היה קשה מאוד לעבוד איתו.
הבצק של השף אורן גירון - היה מוצלח מאוד הן בטעם והן נוח לעבודה(זהה למתכון שנמצא בלינק עם הנוגט, רק תשמיטו נוגט ותוסיפו עוד 20 גרם אבקת סוכר)
בצק עם נוגט של השף אורן גירון - היה מוצלח מאוד הן בטעם והן נוח לעבודה.מתקבל בצק עדין במרקם שלו, למי שרגיל לקריספיות בנסיגה של אוזן ההמן לא ימצא את זה בגרסא הזו.




לגבי המליות...
מבחינתי מלית פרג תמיד מנצחת!
מלית קרם הפטיסייר גרמה לספיגת לחות באוזני ההמן והעלימה לחלוטין את כל המרקם הפריך של העוגיה למשהו שנמס ונימוח בפה.
שלא תבינו אותי לא נכון, זה עדיין טעים, אבל כשאתם מצפים להכניס משהו לפה ובסוף מתקבל משהו אחר לגמרי, זה נראה שמשהו לא בסדר.
לאחר התייעצות עם השף אורן גירון הבנתי שרצוי להוסיף פירורי עוגיות לקרם.
ולגבי מלית השוקולד כפי שהיא מופיעה במתכון פה גם הייתה לי בעיה קלה...השוקולד שיטח את אוזן ההמן בזמן האפייה ויצר מעין מלית קריספית שגם היא טעימה! אבל האוזן מכוערת :-(
גם במקרה זה התייעצתי עם השף אורן גירון וגם במקרה זה רצוי להוסיף פירורי עוגיות ולפי דעתי גם כדאי לסגור לחלוטין את האוזן ולא להשאיר מקום למלית לבצבץ החוצה.


נשיקות המרנג היו להיט בקרב כל מי שזכה לקבל משלוח מנות.
מסקנה שהייתה די מפתיעה בעיניי, כי אני לא ממש מתלהבת ממרנג ולא חשבתי שאנשים מתלהבים מזה, אבל אין ספק שהתבדתי לטובה. כי זה מתכון נהדר להכנת כמויות בלי להניד עפעף וזה די מרשים כל אחד.

ולבסוף, אחרי שהכל נאפה ונשמר הרמטית בקופסאות הגיע הזמן של האריזות.
אז כפי שציינתי, הכנתי משולחי מנות סימליים לחלק לכל חברי לצוות בעבודה.



ומשלוחי המנות המושקעים זכו לקופסא מקסימה המחולקת לארבע תאים.
כל הקוספאות הוכנו על ידי עם מכונת ה - Cameo שלי.


הרכבת הקופסאות נעשתה בסרט נע כדי לייעל את התהליך...
תאמינו לי זה לא פשוט להכין 10 קופסאות כאלו.


ולבסוף אחרי שהכל הורכב הגיע זמן החלוקה...



ועד למשלוח המנות הבא, שיהיה לכם חג שמח.