תוויות

יום חמישי, 21 במאי 2009

הגשמת חלום ומשהו מתוק לחג

כזכור לותיקי הבלוג, לפני כחודשיים סיימתי קורס בישול מקצועי בבית ספר לעל השולחן.
ולמי שלא ממש זוכר, אני ממליצה בחום לשטוף את העיניים עם תמונות מעוררות תיאבון.
אזהרה - לא ממולץ לרעבים!

במהלך הקורס, ציוותו אותנו לקבוצות של שלושה עד ארבעה אנשים.
אני זכיתי, בשתי בנות זוגות נפלאות איתן ביליתי את כל שיעורי הבישול.
הדינמיקה הקבוצתית הייתה נפלאה וגם הבישולים שלנו היו לא רעים :).

אחת השותפות שלי הייתה מבחינתי מודל לחיקוי מבחינת מישהי שהולכה עד הסוף עם האהבות שלו.
הבחורה עזבה את עבודה הקודמת והקימה לה עסק קטן ומצליח של קונדטוריה ביתית.
וזה לא נגמר בהגשמת חלום אחד, לא ולא...
עידית הינה, אומנית בתחום האומנות המופשטת.
יצירתה "רגשות בשכבות" אקריל על קנבס 140* 120 הוצגה בתערוכת "imagination" שהתקיימה בבנק הפועלים. העבודה הוערכה על ידי אוצרת התערוכה – לי-מור כהן – בסכום של $3,000!!! הייתם מאמינים!
ונמכרה כתרומה לועד למלחמה באידס.

עידית, משלבת טכניקות שונות וחומרים שונים בעבודותיה, וצובעת כל דבר נייח..
מספרים שבעלה ערב אחד ביקש מילדיה ,שישתדלו לא לשבת במקום אחד יותר מחמש דקות, "כי אמא צובעת כל דבר נייח..."
בין הדברים: קירות, קנבסים, מראות , כלים, בדים ועוד.

עבודותיה מהוות כלי ביטוי לרגש, דבר שהופך אותן ליחודיות.

עידית משלבת היטב בין האומנות בטעמים לבין האומנות ככלל, הן ביצירתה הקולינרית והן בכלי ההגשה המעוטרים על ידה, ומלווים את המנות והקינוחים פרי עשייתה.

עכשיו תשאלו מה טוב בעיתוי זה כדי לספר לכם על חברתי?
ראשית, בימים אלו ממש הופק עלון חדש המפרסם את העסק שלה. שימו לב!







ועכשיו כששבועות בפתח וכולנו רוצים מטעמים מתוקים ומשובחים בארוחת החג, חשבתי לנכון להכיר בפניכם קונדטורית מוכשרת במינה וזה בה עם תעודות
.

שימו לב לקורות חיים העשיר:

בוגרת בתחומי הבישול והקונדיטוריה של בית הספר "עושים בישול" – אחד מבתי הספר המובילים בתחום הקולינריה בארץ.
התמחות בתחום הקונדיטוריה ב- Avantage Patisserie

Aix en provance, “Decouverte de la cuisine provencale – המטבח המקומי, פרובנס, צרפת.

Italian Language and Culture – תוכנית שכוללת את המטבח המקומי ואומנות, פירנצה, איטליה.

לימודים והשתלמויות מקצועיות אצל שפים וקונדיטורים מהמובילים בארץ:
אורן גירון – (שף קונדיטור ומנהל "עושים בישול"),
אלרן גולדשטיין (שף קונדיטור "מילוס", מונטריאול, "בנג'מין סיגל", ת"א "אתנחתא", ת"א ועוד),
רות אוליבר (שף קונדיטור, כותבת ב"על השולחן"),
משה שגב (שף, "מסעדת שגב", הרצליה),
בני סיידא (וכל טייטל מיותר),
רפי אהרונוביץ' ("ידע בשרים" ת"א),
חגי לרנר ("ג'ויה", "קרן", ו"תפוח הזהב", יועץ קולינארי למסעדות ובתי קפה), ניצה בן שלום ("בוקצ'יו", ת"א),
רמה ("המטבח של רמה", נטף)
אבי שרקל ("בליני", ת"א)

אנקדוטות קולינריות מחייה:
את ספר הבישול הראשון "בישול – זה משחק ילדים" / גליה רבינוביץ, קיבלה בגיל 8 ומאז החלה לאפות ולבשל בעצמה.

בהיותה בכיתה ח' הופיעה בטלויזיה בתוכנית לילדים של דודו אלהרר ולימדה להכין לביבות (בזמנים שרק הערוץ הראשון היה קיים, והתוכנית שודרה בשחור לבן)

בחופשת הקיץ כיתה יא' ויב' היתה אחראית מטבח במחנות הקיץ של הצופים "שבט מצדה", באותם ימים כל שניתן היה רשימת חומרי גלם, המלצת כמויות, וכל השאר נשאר בידיה, בשני מחנות אלו השבט זכה במקום ראשון – מטבח.

בביתה כ-50 ספרי בישול ועוד מאות מתכונים שאספה מילדותה בשפות שונות:
עברית, ערבית, צרפתית ואיטלקית.

תושבת מודיעין משנת 2000 (ירושלמית לשעבר), נשואה ואמא לשלושה.

לכל המעוניינים בהזמנות לחג ובכלל מוזמנים ליצור קשר עם עידית "המאפים והמתוקים" 054-4601061