תוויות

יום שני, 3 בינואר 2011

תפריט שבועי

בשנים האחרונות נהפכתי לבן אדם מאוד מחושב בכל מה שקשור לאוכל.
אומנם, אני אוהבת את הזמן שלי במטבח, אך אני לא רוצה לבלות שם לנצח.
הזמן שלי חייב להיות מחולק בצורה שווה בין כל התחביבים שלי, שלא לדבר על זמן איכות עם הבן.
ומאחר, והרגלתי את הבעל (זה נשמע יותר טוב במקרה הזה מאשר לאמר איציק :-) ) שכל יום הוא מקבל אוכל בייתי טרי, אני לא יכולה לפספס עם המנות השבועיות שחס וחלילה אני לא אשמע תלונות על חדר האוכל.

אז כל סוף שבוע מתחיל באותו ריטואל קבוע...
אני אוספת לחיקי מקבץ ספרי מתכונים ומתחילה לעלעל עד שמשהו קופץ לי לעין (או במקרה הזה לחיך).
ולמה כל שבוע לפתוח ספרי בישול?.....
אני לא יכולה לחזור על אותו מתכון פעמיים, או לפחות לא באותו חודש, אז אני חייבת לחדש ולגוון, ובמיוחד להצדיק את הקניה האובססיבית של ספרים ומגאזינים.

לאחר זמן לא מועט מתגבשת לה הרשימה ל "תפריט השבועי".
מהתפריט נגזרים הקניות ולאחר מכן סדר הפעולות.

שבוע שעבר הקדשתי יום שלם לבישול התפריט השבועי.
זה התחיל מ - 8:00 בבוקר והסתיים ב - 22:00 בלילה.
אל בהלה, אני לא עד כדי כך איטית.... אל תשכחו שיש לי ילד שזקוק לקצת תשומת לב, חום ואהבה.
ולהלן עדות לכל המצבים שלו באותו יום...אם תשימו לב אפילו טיילנו בחוץ, שעתיים!




ובחזרה לאוכל....

את היום התחלתי עם ציר עוף, חובה כמצרך בסיס במקפיא ולכל שאר המתכונים באותו יום.
אני לא מדמיינת את הטעם עם תחליפים.
בין לבין, חייבים לעשות כלים, אחרת בלתי אפשרי להמשיך לעבוד.
והחלק הכי מעצבן בזה, זה אם את משאירה כלים בסוף הבישול לבעל, הוא חושב שהוא רחץ את כל הכלים של הבישולים... לכי תסבירי לו שהקרש חיתוך כבר נשטף לפחות 5 פעמים...
וממש בסוף, כל הסירים מתרוקנים הישר לקופסאות מדוד לארוחות השבוע.



ואחרי ששמעתם על סדר יום בישולים טיפוסי, אני משערת שאתם רוצים קצת המלצות ומתכונים....

בתפריט השבועי הייתה מתוכננת פסטה מספר הפסטה של על השולחן "פסטה עם כרישה עגבניות וצנוברים".
את הפסטה עדיין לא הכנתי, אך הכנתי את העגבניות שעתידות להיכנס לפסטה.
היום כבר יום שני, ואני עדיין לא רואה מתי אני משחילה את הפסטה הזו בתפריט השבועי (לפעמים אני קצת מגזימה בתכנונים), אבל את העגבניות כבר הספקתי כמעט לחסל... כתוספת לבורקס Homemade או כחלק מפריטטה, פשוט מעדן.
אין ספק שזה עומד להתווסף לקופסאות הקבועות אצלי במקרר.

ולמתכון:

עגבניות מיובשות למחצה:




1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
2 כפות מלח ים
1 שן שום פרוסה דק
עלים מ - 2גבעולי תימין או אורגנו
עלים מגבעול רוזמרין אחד
1 כוס שמן

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל - 120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מסדרים את העגבניות בתבנית, כשצידן החתוך כלפי מעלה, וזורים מלח גס.
3. מייבשים בתנור כשעתיים עד שהעגבניות מקומטות ורוב הנוזלים התאדו.
4. מעבירים לצנצנת, מפזרים שום ועשבי תיבול ומכסים בשמן זית.

שומרים במקרר עד שבוע.

_____________________________________________________

המתכון השני שכבש את קיבתי עוד כשצפיתי בו בטלוויזיה, היה קציצות עוף וכרישה של אהרוני.
אני לא יודעת אם אתם עוקבים...אבל, כל יום בשעה 19:00 בערוץ 10 , יש לאהרוני תוכנית בישול, כאשר כל יום בשבוע מוקדש למרכיב אחר - בשר, ירקות, עוף....
את המתכון הבא תוכלו למצוא הן בגרסא הכתובה והן בסרטון מלא באתר של נענע10.
אני ממליצה לצפות בסרטון, הגרסא הכתובה לא ממש מדוייקת.

הקציצות יוצאות נפלאות ועסיסיות.
בפעם הבאה, אני אכין את הקציצות במידות קצת יותר קטנות. כל מי שטעם, אמר שהגודל קצת מוגזם.
ואיציק העדיף את הגרסא המטוגנת ללא הבישול הנוסף עם ציר העוף והלימון.
הבישול הנוסף מוסיף חמיצות לקציצה.
ולגבי הכרישה...הפריע לי קצת המרקם של הכרישה. היא לא ממש נבלעה באופן נסתר במנה והרגישו בטקטורה של שערות. להבא, אני אנסה לטחון את הכרישה קצת יותר.
ולסיכום, מנה מומלצת ביותר, לא לפספס!




וללחם של השבוע, לחם מדהים מספר מדהים שרכשתי באמריקה.
זה אומנם לחם שאור, אך ממש לא מרגיש כמו לחם שאור.
זהו לחם מועשר עם חלב, כן זה לחם חלבי! והמון בצל מטוגן, בקיצור מעדן.
מרקמו רך ועסיסי.




ולמתכון,

לחם שיפון ובצל

חלק 1

198 גרם שאור
128 גרם קמח שיפון
118 מ"ל מים
340 גרם בצל קצוץ
2 כפות שמן

1. ערבבו את השאור עם הקמח והמים והניחו מכוסה בצד.
2. טגנו את הבצל עם השמן עד שהבצל חום וקרמלי.
3. הניחו לבצל שיתקרר
4. ערבבו את הבמל הקר עם תערובת השאור
5. הניחו לתפיחה 3-4 שעות
6. בתום 4 שעות הכניסו למקרר והמשיכו יום למחרת.

חלק 2

453 גרם קמח לחם
128 גרם קמח שיפון
28 גרם סוכר חום
16 גרם מלח
6 גרם שמרים יבשים
30 מ"ל שמן
237 מ"ל חלב
60-118 מ"ל מים

1. ערבבו את התערובת במקרר עם הקמחים, סוכר מלח ושמרים.
2. הוסיפו את החלב והשמן והתחילו ללוש במיקסר.
3. הוסיפו מים רק כמה שצריך עד שיתקבל בצק רך ולא דביק.
4. הניחו למנוחה כ - 5 דקות.
5. המשיכו ללוש כ - 5 דקות נוספות עד שיתקבל בצק יציב ומעט דביק. הוסיפו קמח במידה הצורך.
6. תניחו את הבצק להתפחה כשעתיים.
7. עצבו את הלחם כרצונכם. אני ממליצה על כיכר של לחם, רצוי בתבנית אינגליש קייק או תבנית ייעודית ללחם.
במידה ותשתמשו בתבנית אינגליש קייק רגילה, רצוי לחלק את הבצק לשניים.
8. הניחו להתפחה כ - 90 דקות.
9. חממו תנור ל - 180 מעלות
10. הכניסו את הכיכרות לתנור ואפו 20 דקות, סובבו את התבנית 180 מעלות ואפו עוד כ - 15-40 דקות, תלוי בגודל של הכיכרות.
כדי לזהות שהלחם מוכן, אתם צריכים לשמוע קול חלול כאשר אתם דופקים בתחתית הלחם.


______________________________________________

באותו יום בישולים היו עוד תבשילים שהפיצו ריח בבית, אך לצערי לא זכו לתמונות.
עם זאת אני רוצה להמליץ על כמה מנות ממש מוצלחות ומקווה שבעתיד הקרוב אני אכין אותם שוב והפעם הם יזכו לתמונה ואף מתכון בבלוג.

1. מספר הפסטה של על השולחן - "פסטה עם תבשיל בשר איטלקי" (עמוד 82)
זו לא בהכרח מנת פסטה. התבשיל פשוט יצא חלומי, בדיוק מתאים לימי החורף הקרירים.
אני הכנתי את המנה עם נתח בשר בשם צא'ך, נתח אחורי נטול שומן שיצא פשוט נימוח בפה. ממש מומלץ!

2. מהספר ארוחות מפנקות של בני סיידא - " קוסקוס עם נתחי עוף מוקפצים , בטטות, צנוברים ושקדים" (עמוד 132)
אני המרתי את המנה לאורז במקום קוסקוס (כי איציק לא ממש חובב קוסקוס).
העוף יצא נימוח באופן מפליא, על אף שזה חזה.
האורז יצא עשיר באופן מיוחד, הכל הודות לתוספת העסיסית של בצל מטוגן, בטטה שקדים וצנוברים.
אני הכנתי כוס וחצי אורז ואותה תוספת עסיסית היא קצת יותר מדי לכמות האורז, אז שימו לב!
שווה להכין, מומלץ ביותר!

ואחרי שסיימתי לסקור את תבשילי השבוע, אני חייבת לתת לכם הצצה ליצירה שאני סוף סוף עושה.
אני כל כך נהנית סוף סוף להשתמש במספריים ודבק ואפילו השתמשתי ב - silhouette.
אני מקווה לחשוף את היצירה בימים הקרובים, ובניתיים אני מראה לכם את אחת ממיני הפרימות שהיו לי....
כן, יש פה גם תפירה וגם נייר.....



ולכל אלו שנהיו כבר רעבים....בתיאבון, ותודה שקראתם.
שבוע נפלא.