אני כרגע על הגל של מאפינס, ממש מזכיר לי את ימי הטכניון כשכישורי האפייה שלי לא היו בשיאם וכלי האפייה שלי הסתכמו בטוסטר אובן ותבנית מאפינס קטנה.
אני מוצאת, לעת עתה, כששנינו שומרים על המשקל, שזה נחמה קטנה ומתוקה וקצת פחות מפתה מעוגה שלמה.
אז גם השבת אני שמחה להציג בפניכם עוד מתכון מושחת, שונה לחלוטין מהמאפינס של שבוע שעבר ומפתיע בטעמים.
איציק הגדיר את זה בצורה יפה "לרגע אני מרגיש מליחות נעימה ואז הפתעה מתוקה ממלאת את הפה...."
אז בלי יותר מדי דיבורים....
חומרים: (יצאו לי 12 מאפינס במנג'ט בגודל 5 , זה מתאים לתבנית מאפינס סטנדארטית)
1/2 כוס שוקולד ציפס או חבילת שוקולד
25 גרם חמאה
1 ו - 2/3 כוס קמח
1 כף אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1.5 כפית תמצית וניל
1/2 כוס בוטנים מלוחים קצוצים
כלים נדרשים:
2 קערותתבנית שקעים של מאפינס
סיר קטן או קערה למיקרו
אופן הכנה:
1. בסיר קטן המיסו את השוקולד עם החמאה. ניתן לבצע את הפעולה גם במיקרו אך בצעו זאת בפולסים של 20 שניות בכל פעם וערבבו את השוקולד והחמאה שנמסה.במידה ויש לכם אבקת נוגט, אפשר לשדרג ולהוסיף לתערובת כפית או שתיים. או בכלל להתפרע ולהוסיף כל מיני תוספות קריספיות.
שמרו בצד.
2. בקערה גדולה ערבבו את הקמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
3. בקערה נפרדת, ערבבו את החלב, חמאת הבוטנים, שמן ,ביצה טרופה ותמצית וניל.
4. צרו שקע במרכז החומרים היבשים ושפכו את התערובת של חמאת הבוטנים. ערבבו עד לאיחוד חומרים.
5. סדרו מנג'טים בתבנית.
6. מלאו כל שקע בחצי מכמות הבלילה , אחר כך כפית גדושה של שוקולד מומס (שימו לב שזה לא יגע בצדדים) וכסו שוב בבלילה.
7. פזרו מעל מעט בוטנים קצוצים.
8. אפו בתנור מחומם מראש ל - 190 מעלות 15-20 דקות.
חשוב להקפיד!
- את איחוד החומרים היבשים והרטובים בצעו בסמיכות להכנסה לתנור כדי לא לאבד את אפקט ההתפחה של אבקת האפייה.
- תשתדלו לא לערבב יתר על המידה את כלל החומרים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
- וודאו שהתנור מחומם לטמפ' הנדרשת. התנור תמיד מחכה לבלילה ולא ההפך!
- זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, אז התחילו מ - 15 דקות וודאו שהמאפינס לא יתיבשו.
בתיאבון וסוף שבוע נעים
נוית יקרתי נראה מה זה טעים
השבמחקוהתאור של איציק ממש מסקרן....
ונראה לי שבאמת אם עושים דיאטה אז מאפין אחד!! לא כל כך יזיק ! :o))
היה לי תכנון לקאפקייקס אחרים השבת...אבל נראה לי שאני הולכת על זה...(-:
השבמחקעשית לי עכשיו חשק לוותר על ארוחת צהריים ולעבור ישר לקינוח (אבל אני אחזיק מעמד...או שלפחות אנסה)
נשיקות ליואבי
יואו זה נראה מדהים... הלכה הדיאטה :):) חחח...
השבמחקתודה רבה!
לפני הכל - היה לי כיף לדבר איתך אתמול
השבמחקהמאפינס נראים יאמייי והמתכון נראה לי מאוד נוח. מחר אנחנו חוגגים לאלעד יומולדת ותכננתי להכין לו מאפינס מקושטים {הכל קנוי ומחכה...} ונראה לי שאני אנסה את המתכון הזה
תודה רבה
נשיקות
שולי SHOULYHZO1
הממתק הכי אהוב עלי הוא "ריסס" שוקולדים קטנים ממולאים חמאת בוטנים, זה לחלוטין הממתק היחיד על פני האדמה שאני לא יכולה לעמוד בפניו ואני גם לא יכולה להפסיק לאכול ממנו עד שהכל נגמר! ועכשיו את באה לי עם מאפינס חמאת בוטנים ושוקולד, הרסת אותי, אני נמסה פה :-)
השבמחקאני מאוהבת בעיצוב החדש!!
השבמחקשילוב של שוקולד וחמאת בוטנים נראה לי מתאים ביותר לסופ"ש הקריר הזה:)
לא תאמיני זה עכשיו בתנור......
השבמחקלפני שבת....
דבר אחד - שכחת לציין מתי מוסיפים את החלב, אבל זה בר ניחוש.
תודה
ואדווח איך יצא.
ענת
איזה כיף לשמוע שאתן אוהבות את המתכון, וענת, אני ממש שמחה שכל מתכון את מנסה ויש לי פדבק :-) , ודרך אגב תיקנתי את המתכון והוספתי את החלב.
השבמחקולהבא, העיקרון תמיד זהה ,חומרים יבשים בנפרד , חומרים רטובים בנפרד ואחר כך מאחדים הכל.
הי נוית.שמי טל וני חברה של עדנה מקבוצת יבנה .
השבמחקנחשפתי לבלוג המדהים שלך מזמן.אבל עכשיו הראתה לי עדנה את מה שהכנת לאמך ליום ההולדת שלה. . . אני רוצה לומר לך שהתרגשתי מאוד כאילו אני ממש מכירה את המשפחה מקרוב זה שנים ארוכות. צפיתי בסרטים שהכנת ובאלבום ..אני לצערי איבדתי את אימי מזמן בגיל צעיר מדי וזה ריגש אותי כפליים. .היתה לי אמא יפה כמו שלך גם במראה וגם בפנימיות אולי בגלל העובדה הזו כל כך ריגשת אותי. .
הייתי רוצה לדעת איך ניתן להוציא אלבום בסגנון כמו שאת עשית..אודה לתגובתך. טל
היי טל נעים מאוד.
מחקתודה רבה, זה כיף לשמוע תגובות של אנשים שלא מכירים את המשפחה ועם זאת מאוד מתרגשים.
חיממת לי את הלב.
לגבי האלבום, אני עיצבתי אותו לבד בפוטושופ, אם את רוצה משהו כזה את יכולה לצור איתי קשר במייל navit.alalouf@gmail.com.