תוויות

יום חמישי, 13 בינואר 2011

מתכון לשבת


אני כרגע על הגל של מאפינס, ממש מזכיר לי את ימי הטכניון כשכישורי האפייה שלי לא היו בשיאם וכלי האפייה שלי הסתכמו בטוסטר אובן ותבנית מאפינס קטנה.
אני מוצאת, לעת עתה, כששנינו שומרים על המשקל, שזה נחמה קטנה ומתוקה וקצת פחות מפתה מעוגה שלמה.
אז גם השבת אני שמחה להציג בפניכם עוד מתכון מושחת, שונה לחלוטין מהמאפינס של שבוע שעבר ומפתיע בטעמים.
איציק הגדיר את זה בצורה יפה "לרגע אני מרגיש מליחות נעימה ואז הפתעה מתוקה ממלאת את הפה...."

אז בלי יותר מדי דיבורים....

מאפינס חמאת בוטנים ממולאים בפאדג' שוקולד
מקור המתכון - Muffin Bible

חומרים: (יצאו לי 12 מאפינס במנג'ט בגודל 5 , זה מתאים לתבנית מאפינס סטנדארטית)
1/2 כוס שוקולד ציפס או חבילת שוקולד
25 גרם חמאה
1 ו - 2/3 כוס קמח
1 כף אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1.5 כפית תמצית וניל
1/2 כוס בוטנים מלוחים קצוצים


כלים נדרשים:
2 קערות
תבנית שקעים של מאפינס
סיר קטן או קערה למיקרו



אופן הכנה:
1. בסיר קטן המיסו את השוקולד עם החמאה. ניתן לבצע את הפעולה גם במיקרו אך בצעו זאת בפולסים של 20 שניות בכל פעם וערבבו את השוקולד והחמאה שנמסה.
במידה ויש לכם אבקת נוגט, אפשר לשדרג ולהוסיף לתערובת כפית או שתיים. או בכלל להתפרע ולהוסיף כל מיני תוספות קריספיות.
שמרו בצד.

2. בקערה גדולה ערבבו את הקמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.

3. בקערה נפרדת, ערבבו את החלב, חמאת הבוטנים, שמן ,ביצה טרופה ותמצית וניל.

4. צרו שקע במרכז החומרים היבשים ושפכו את התערובת של חמאת הבוטנים. ערבבו עד לאיחוד חומרים.

5. סדרו מנג'טים בתבנית.

6. מלאו כל שקע בחצי מכמות הבלילה , אחר כך כפית גדושה של שוקולד מומס (שימו לב שזה לא יגע בצדדים) וכסו שוב בבלילה.

7. פזרו מעל מעט בוטנים קצוצים.

8. אפו בתנור מחומם מראש ל - 190 מעלות 15-20 דקות.

חשוב להקפיד!

  • את איחוד החומרים היבשים והרטובים בצעו בסמיכות להכנסה לתנור כדי לא לאבד את אפקט ההתפחה  של אבקת האפייה.
  • תשתדלו לא לערבב יתר על המידה את כלל החומרים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • וודאו שהתנור מחומם לטמפ' הנדרשת. התנור תמיד מחכה לבלילה ולא ההפך!
  • זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, אז התחילו מ - 15 דקות וודאו שהמאפינס לא יתיבשו.

בתיאבון וסוף שבוע נעים