תוויות

יום חמישי, 6 בינואר 2011

מתכון לשבת




לכבוד ביקור מרגש של חברה וותיקה מקורס הבישול החלטתי להכין מתכון זריז שיהיה משהו לכבד.
את חברתי, זכיתם להכיר (הוותיקים שביניכם) במהלך קורס הבישול שלי. ומי שעדיין לא מכיר, מוזמן להיכנס לקרוא ולהתרשם ממכלול הכשרונות של הבחורה.

מה יכול להיות יותר זריז ממאפינס, שלא דורשים מיקסר וכמעט כל מצרך נמצא בבית?


המתכון:
מקור המתכון - Muffin Bible


מרכיבים:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר רגיל (אני וויתרתי על זה וזה יצא מתכון מספיק)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2/3 כוס חלב
2 ביצים
125 גרם חמאה מומסת צוננת
1 כפית תמצית וניל
1 חבילת שוקולד לבן קצוץ גס
1 חבילת שוקולד מריר קצוץ גס
חופן אגוזים קצוצים גס (אני השתמשתי באגוזי מלך)



כלים נלווים:
2 קערות
מטרפה ידנית
כף
תבנית מאפינס (יוצאים כ - 15 גדולים)


אופן הכנה:
1. בקערה ערבבו את הקמח סוכר אבקת אפייה ומלח
2. בקערה השנייה ערבבו חלב ביצים חמאה ותמצית וניל.
3. אחדו את 2 התערובות (שימו לב! שאתם עושים זאת מסמיכות להכנסה לתנור כדי לא לפספס את אפקט ההתפחה של אבקת האפייה).
4. הוסיפו את תערובת השוקולד והאגוזים.
מלאו את שקעי תבנית המאפינס עם הבלילה והכניסו לחום של 200 מעלות לכ - 15-20 דקות.

לגרסאת הקאפקייקס - ניתן לצפות את המאפינס עם ציפוי שוקולד ולמזר פיצפוצי שוקולד.
ואם אתם שואלים אותי, זה מספיק מושחט גם בלי.

בתאבון