תוויות

יום חמישי, 6 בינואר 2011

מתכון לשבת




לכבוד ביקור מרגש של חברה וותיקה מקורס הבישול החלטתי להכין מתכון זריז שיהיה משהו לכבד.
את חברתי, זכיתם להכיר (הוותיקים שביניכם) במהלך קורס הבישול שלי. ומי שעדיין לא מכיר, מוזמן להיכנס לקרוא ולהתרשם ממכלול הכשרונות של הבחורה.

מה יכול להיות יותר זריז ממאפינס, שלא דורשים מיקסר וכמעט כל מצרך נמצא בבית?


המתכון:
מקור המתכון - Muffin Bible


מרכיבים:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר רגיל (אני וויתרתי על זה וזה יצא מתכון מספיק)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2/3 כוס חלב
2 ביצים
125 גרם חמאה מומסת צוננת
1 כפית תמצית וניל
1 חבילת שוקולד לבן קצוץ גס
1 חבילת שוקולד מריר קצוץ גס
חופן אגוזים קצוצים גס (אני השתמשתי באגוזי מלך)



כלים נלווים:
2 קערות
מטרפה ידנית
כף
תבנית מאפינס (יוצאים כ - 15 גדולים)


אופן הכנה:
1. בקערה ערבבו את הקמח סוכר אבקת אפייה ומלח
2. בקערה השנייה ערבבו חלב ביצים חמאה ותמצית וניל.
3. אחדו את 2 התערובות (שימו לב! שאתם עושים זאת מסמיכות להכנסה לתנור כדי לא לפספס את אפקט ההתפחה של אבקת האפייה).
4. הוסיפו את תערובת השוקולד והאגוזים.
מלאו את שקעי תבנית המאפינס עם הבלילה והכניסו לחום של 200 מעלות לכ - 15-20 דקות.

לגרסאת הקאפקייקס - ניתן לצפות את המאפינס עם ציפוי שוקולד ולמזר פיצפוצי שוקולד.
ואם אתם שואלים אותי, זה מספיק מושחט גם בלי.

בתאבון

8 תגובות:

  1. נוית ניקרה, המון בהצלחה עם הבלוג החדש. העיצוב פשוט מקסים וכן התכנים. אני ממתינה בקוצר רוח להמשך עבודות גרפיות שלך ושיעורי פוטושופ !
    הם פשוט מדהימים, יישר כוח

    השבמחק
  2. שאלה קטנה,
    מאיפה את קונה את הפונטים הנהדרים האלה?

    השבמחק
  3. תודה!
    נשמע מתכון יאמי וקליל...

    השבמחק
  4. נוית
    תתחדשי על הבלוג המחודש :-) ממשיכה לעקוב ולהנות מכל יצירותייך כולל הכל ;-)

    השבמחק
  5. נוית יקרתי, איזה כייף לשמוע ממך
    ולדעת שאת מוקפת במתוקים למיניהם :o)).
    תתחדשי על ה"שמלה" החדשה ! :o))

    השבמחק
  6. מושחת לגמרי
    אני אשמור את המתכון עבור האורחים
    תודה רבה

    השבמחק
  7. הי נוית
    יופי של שדרוג.
    אני אוהבת מאוד את הבאנרים...
    ועשית לי חשק היסטרי למאפינס - אז עשיתי אותם!! יצאו מוצלחים. יש לי רק שאלה - מה גודל הנייר שהשתמשת? כי לי יצאו הרבה יותר מאפינס (איזה 17). ואפילו לא השתמשתי באגוזים - שגם תופסים נפח.
    מה שכן, אני לא מתה על שוקולד לבן, אז כשפתחתי את הארון להוציא את המריר, תפסו עיני את שקית המרשמלו - ו.... ב5 האחרונים שמתי גם חתיכות קטנות של מרשמלו..... :)
    מממממ... יצא משגע, רק מאחר שלא היה מקום בתבנית שקעים - הבודדים עם המרשמלו נזלו קצת... אשמח לשמוע אם יש לך נסיון באפיה עם מרשמלו - האם נזל בגללם או בגלל שלא היו לניירות תמיכה?
    מחכה למתכון הבא לשבת....
    (למרות שהתחלתי דיאטה!!!!)
    די לשחיתות!! חחחח :)
    תודה,
    ענת

    השבמחק
  8. בנות, תודה רבה, איזה כיף לדעת שיש פה גם קהל של אופות...
    מבטיחה לחדש מידי פעם עם מתכונים חדשים, למרות שזה יבוא על חשבון הדיאטה שלנו :-)
    ענת, אני שמחה שכבר הספקת להכין ושיצא מוצלח. אני הכנתי בתהנית מאפינס סטנדרטית עם מנג'טים בגודל 5 אם אני לא טועה, למרות שהם קצת גדולים לתבנית הסטנדארטית. יצאו לי בערך 17 כמו שציינת , אבל אני חושבת שאפשר להוציא יותר אם שמים קצת פחות בלילה בכל אחד.
    לא אפיתי אף פעם עם מרשמלו, אבל אני משערת שאם פעם הבאה תדחפי אותם קצת יותר פנימה, כלומר שהבלילה תקיף אותם זה לא ימס וישאר לך מעין מרקם מושי בתוך המאפינס.
    ואני מזדהה איתך בנוגע לדיאטה, בהצלחה

    השבמחק

תודה רבה על תגובתך
נוית