תוויות

יום שלישי, 24 בפברואר 2009

קורס בישול - לחם ובצקים

אחרי כל המתוק והנודלס יש צורך בקצת בצק ולחם כדי לעלות את רמת הסרטונין במוח.
מי שלא זוכר את האיזכור שלי בנושא זה משיעור הפסטה, יזכה להסבר נוסף....

"...סרוטונין משפיע על סגנון האכילה שלנו באופן הבא: מחסור בסרוטונין מגביר אצל אנשים מסוימים את תחושת הרעב, גורם להם לאכול, בעיקר פחמימות וממתקים, ולעלות במשקל.
מאידך גיסא, רמה גבוהה של סרוטונין במוח מעוררת תחושות של שלווה, עירנות ושובע.
פחמימות פשוטות (כמו סוכר, ריבה, דבש, דברי מתיקה שונים) מעלות את רמת הסרוטונין במוח, אך רק לתקופה קצרה, ולאחר מכן רמות הסרוטוין יורדות בצורה חדה ונוצרת שובדרישה למתוק.
כמה פעמים מצאתם את עצמכם מנשנשים דברי מתיקה מרובים בשעות העייפותבעבודה או מול המחשב? לשמור על תחושת השובע על מנת להעלות את רמות הסרוטונין לפרק זמן ממושך יותר ובכך להאריך את הרגשת השובע, מומלץ לאכול פחמימות מורכבות ולא פחמימות פשוטות (סוכרים מתוקים). הפחמימות המורכבות (הלחם לסוגיו האורז, קינואה, כוסמת, תפוחי-אדמה, קטניות, פסטה ועוד)מתפרקות לאט, וכך מתמשכת תחושת השובע והשיפור במצב-הרוח על פני כ- 3-4 שעות, ובמחיר קלורי נמוך הרבה יותר..."לקוח מאתר שדות ים
ואכן, ההרגשה בסוף השיעור הייתה מדהימה.
ומה שמפליא ( או לא ממש, אם חושבים על זה עד הסוף) הוא, שרוב האנשים בשיעור אמרו שזו הארוחה הטעימה ביותר עד היום. וזה לא שלא היה אוכל טוב בשאר השיעורים....
בינינו, אין כמו לחם טוב וכמה ממרחים כדי לסיים ערב נפלא...

לאחר שנגענו מעט בעולם הקונדטוריה, בשיעור קינוחים אישיים, קיבלנו נגיעה נוספת, והפעם מעולם הבצקים.

וזה המגוון שלמדנו בשיעור:

בצק עלים
עוגיות קפה והל (בצק פריך)
מתכון ללחם בסיסי (בצק שמרים)
עוגת אגוזים וסירופ מייפל ( בצק בחוש)

השיעור הועבר ע"י אורן גירון, והזכיר לי נשכחות מהסדנא הראשונה שהייתה לי בבית ספר זה.

אותה סדנא, שבזכותה ידעתי שזה המקום וזה המורה (אורן גירון) שאני רוצה כדי ללמוד קורס מקצועי.

הסדנא המדוברת היא - קונדטוריה כל אחד יכול. זאת סדנא חד פעמית, ארוכה מהרגיל. כמעט יום שלם. במהלך הסדנא אורן מלמד בצורה מקצועית ומעמיקה מעט על כל העולם הנקרא קונדטוריה.

בסוף הסנדא, אף אחד לא יוצר קונדיטור, אך, עם זאת , זה נותן בסיס מאוד טוב ומכוון להצלחה של מתכוני הבסיס.



במסגרת משפחת הבצקים הפריכים, הכנו עוגיות קפה והל.

עם כל הנסיון שיש לי באפיה, אני תמיד לומדת דברים חדשים. והכי כיף, ללמוד דברים שמשפרים את התוצר הסופי ומקלים על תהליך ההכנה.

במקרה של העוגיות, הכנו גליל שיישרנו את פיאותיו, לקבלת עוגיה בצורת ריבוע.

אכן, משדרג את המראה ומקל על הכנת העוגיה.

במקום לגלגל כל עוגיה ביד הכנו גליל, הקפאנו ואז חתכנו וישר לתבנית לאפייה.

מה גם, שבשיטה זו, אפשר להכין גלילים שונים בטעמים שונים ולשמור במקפיא. וברגע שאורח מפתיע אותנו, מיד פורסים כמה פרוסות ומכניסים לתנור לאפייה זריזה.

ובכך, גם חסכנו הרבה זמן בהכנה, וגם הפתענו את האורח במאפה חם מהתנור. ואז באמת יש את הזכות להקרא, בלבוסטה....



עוגת אגוזים וסירופ מייפל - מדהימההההההה.

הקבוצה שלי, מיהרה קלות, להוציא את העוגה מהתבנית בצאתה מהתנור. התוצאה שהתקבלה הייתה, הר של עוגה שהתפרץ... ממש הר געש קטן.

שלא תחשבו שיש בזה משהו שלילי, להפך! זאת הייתה הזדמנות בשבילנו להתנפל על העוגה עוד לפני שהתכנסנו לשולחן.



ולאחר שיש טעם מתוק בפה, נחזור למלוח ונציג את השולחן שפתחנו לכבוד הלחם.

כל אחד הביא מהבית סלט/ממרח כדי שיהיה משהו לצד הלחם.




ולתמונות נוספות מהשיעור, אתם מוזמנים להיכנס לאלבום המלא ע"י לחיצה על התמונה למטה.

קורס בישול - לחם ובצקים