תוויות

יום רביעי, 25 בפברואר 2009

קורס בישול - מבחן מעשי

כמו בכל קורס מקצועי, גם כאן מקבלים תעודה בסוף הקורס.
וכדי לזכות בתעודה יש לעבור מספר מבחנים.
מבחן תיאורתי אותו עשינו בתחילת שיעור בצקים ולחמים ומבחן מעשי, עבורו הוקדש שיעור שלם.
השיעור התחיל מוקדם מהרגיל, 16:00 כדי שנספיק את כל ההכנות לפני הגשת המנה הראשונה ב - 20:00.
השיעור היה במתכונת בה היינו צריכים לבנות תפריט מראש ולהגיש אותו לבדיקה ולפני אישור.
בניית התפריט לא הייתה פשוטה ודי מאתגרת, הייתי אומרת לחלק מהקבוצות (שימו לב לתוצאות הסופיות).
אנחנו המחזור הראשון שמקיים מבחן זה. בדיעבד, זה רעיון אדיר וה - highlight של הקורס.
אך, לפני שהכל התחיל, היו לי חששות רבים בנושא.
איך נרכיב את התפריט? איך נגבש דיעה משותפת בקבוצה? איך נצליח להפתיע שפים גדולים?... הדילמות היו קשות, אך בסוף התגברנו על המשימה.

המבחן היה די דומה למתכונת תוכניות הריאלטי למיניהן.
יש להרכיב תפריט, עם 3 מנות - מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ולהגיש לשופטים בזמנים מוגדרים בראש.
כל מנה נשפטת בנפרד, הן על ההגשה, הטעם, מידת העשייה, המקוריות, ניצול החומרים ועבודת צוות.
השופטים במבחן, היו הסגל המדהים של הקורס שלנו - אורן גירון, אלרן גולדשטיין ורות אוליבר.
חגי לרנר, השקיף עלינו מהכיתה ממול.

כשהקבוצה שלי תכננה את התפריט, ניסינו לחשוב על נושא או אלמנט שיהיה עיקר התפריט.
הלכנו על אלמנט, והאלמנט שנבחר הוא תפוז.
ניסינו להשתמש בתפוז בכל מנה אותה הוצאנו.
ומאחר ואחד הדברים עליהם נבחנו, זה ניצול חומרים, הכנו משהו מכל מרכיב של התפוז. הן מהמיץ והן מהקליפה.
ולראשונה, הבנו את מה שאורן הסביר לנו, שבמהלך עבודותו של טבח/שף, הוא צריך לאלתר והחליט איך להתמודד עם חומר הגלם שניתן לו. לא תמיד נקבל תפוז מושלם עם קליפה יפה...
מה הכנו מהקליפה? - טבעות תפוז מקורמלות לקישוט מנת המרק, שערות קשורות לקישוט הקינוח, וזסט כמובן לרטבים השונים.
שאר הקבוצות בכיתה, הכינו מנות מאלפות ששוות להיכתב בספרים.
רביולי הסלק של קבוצת הבנות, קבוצה מס' 2 - הייתה מנה מדהימה, שאפילו הצליחה להדהים בטעם את אורן וכל שאר השופטים.
קינוח הגלידה ומרק הפסיפלורה היה מרענן, טעים ומפתיע (קבוצה 5) - והוגדר כמנה מנצחת לדעת השופטים. ולפי רות אוליבר, מנה זו גורמת לזיקוקי דינור בבלוטות הטעם. מגוון הטעמים והמרקמים שהיו במנה היו מגוונים ומשלימים זה את זה.

ולדעת כולנו, הרוטב בו הוגשה הסינטה בקבוצה 5 היה מדהים.
ולטעמי, ולדעת כל שאר חברי לכיתה, סלט התרד של קבוצה 1 היה אליפות.


והפעם, אני שמחה לאמר לכם, שאני יכולה לשתף אתכם במתכונים ולא סתם לספר לכם על כל מיני מנות טעימות ולגרום לכם להזיל ריר מאחורי המסך.
לקראת סוף הקורס, קיבצתי את כל המכונים שלנו לחוברת קטנה ואני שמחה לחלוק את זה אתכם. וכל זה כמובן לאחר אישור מכל חברי לקבוצה.









לסיכום, זו הייתה חוויה מדהימה, ומקווה שמסורת זו תשאר לנצח בקורס הזה.

אני הצעתי, לקיים את זה על בסיס חודשי בקורס, כי זה היה אחד השיעורים הכי כיפיים ולימודיים שהיו לנו.

גם התמודדנו עם הרכבת תפריט, והתמודדות עם מרכיב עיקרי שקבעו לנו (שכחתי לציין, זה היה סינטה), גם עבודת צוות וכמובן הכנת המנות בלחץ של זמן. אומנם היה להכין רק 4 מנות, שזה לא ממש עבודה ראלית אפילו לא בארוחה ביתית, אבל קיבלנו משיעור זה המון, ובעיקר מתכונים מדהימים.

בהוקרה לכל חברי לקורס,
אוהבת את כולם ואתגעגע אליכם...

לינק לקובץ המכונים - לחצו כאן

ולתמונות נוספות מהשיעור, אתם מוזמנים להיכנס לאלבום המלא ע"י לחיצה על התמונה למטה.



קורס בישול - מבחן מעשי