לאחר שסיימנו עם טעם מתוק בפה, עם הקינוחים של רות אוליבר.
טסנו מיד למזרח הרחוק, לטעום קצת מטעמים מהמטבחים השונים.
מטבח אסייתי, זו הגדרה קצת בעייתית, המטבחים מאוד מגוונים ודי קשה לכסות הכל בשיעור אחד.
אך טעימה, מאוד טעימה קיבלנו בשיעור זה.
לטעמי, אלו המטבחים הכי שווים, וזה גם מתאפיין בעיקר בבישול בבית שלי. לא להכל הייתי ממש קוראת בישול, יש די הרבה הקפצות ובישול זה יותר כשאנחנו מנסים לגעת קצת בהודו....
רוב המתכונים בשיעור היו יותר, מהמטבח הסיני, תיאלנדי ומעט יפני (אל תשכחו שהיה גם שיעור סושי...).
ומה היה לנו בתפריט:
דים סאם בשר ושומשום - מנה חלומית, ענתה לכל ציפיות, ולפי מה שנשאר בסוף הארוחה, נראה שכך היה בשביל כולם.
מרק טום יאם תאילנדי
חזה עוף בקארי וחלב קוקוס
אטריות עם בקר ופלפלים - האיטריות במנה הן אטריות סובה. לאחר מספר ניסיונות הן בבית, והפעם בשיעור, לא ממש מצאתי הצדקה לקנות את האיטריות הללו. הן גם יקרות בטירוף ולטעמי התוצר הסופי לאחר הקפצה לא ממש מספק.
ארידופו - תבשיל טופו עם ירקות
מעדן טפיוקה בפירות וחלב קוקוס - זאת הייתה פעם ראשונה שאני אוכלת טפיוקה. זו הייתה חוויה די מעניינת. המרקם די קרמי ועשיר ועם זאת, מאוד מרענן. שווה לנסות לפחות פעם אחת.
שיעור זה הועבר ע"י אלרן גולדשטיין. כולכם כבר מכירים אותו משיעור טלה,דגים, הודו.
השיעור היה מדהים כרגיל. המיומנות הרבה שאלרן הפגין בקיפולי הדים סאם, היה פשוט נושא להערצה.
סוד קטן אני יכולה לגלות לכם, שהתוצרים בתמונה הם של ארלן, אף אחד מאיתנו לא ממש הצליח להגיע לתוצאה ראויה לצילום.
למרות שבסופו של דבר לכולם יש את אותו טעם בפה....
לצערי, הייתי חולה באותו יום ולכן אין לי ממש תמונות מהשיעור, מצטערת :)
ולכל מי שבדרך למנהטן, הנה המלצה קטנה מהשף אלרן, לכו למסדעה ההודית Tabla.
לפי הסיפורים שלו, יש חדר שלם במסעדה המוקדש כולו לאכסון של תבלינים. שווה ביקור!
יום טוב לכולם ובתאבון.
אני באמת ממליצה לכל בלוגר ובלוגרית ברשת לשתף את החוויות שלו מהסדנאות וקורסי בישול שהוא עושה - זה גם יכול לחדש לנו רעיונות וגם יכול לפתות אותנו לקחת קורס מסוים, שמתאים לנו, בעצמנו...
השבמחקאודה לך אם תוכלי לשתף את המתכונים עצמם של מה שציינתי בשיעור הנ"ל.
השבמחקהיי, אני לא פרסמתי את המתכונים כי אלו מתכונים מקורס הבישול ואים לי אישור לפרסם אותם. את/ה יכול/ה ליצור איתי קשר במייל ואנסה לעזור עם המתכונים.
מחק