תוויות

יום שלישי, 24 בפברואר 2009

קורס בישול - קינוחים אישיים

אוטוטו הקורס נגמר... כן, ממש השבוע ביום רביעי יש לנו שיעור אחרון, שיעור מיוחד במתכונת של מסעדה, עם אורחים אמיתיים ו - 4 מנות בהגשה אישית.
מבטיחה לעדכן אותם בסיפור מפורט בכל אשר יתרחש מחר.

לפני שנפרד ונאמר שלום, יש לי חוב לא קטן לעדכן אתכם בכל השיעורים שעברו עד עתה.
זה לא מעט, והתחייבתי לעצמי לסיים את הפרוייקט הזה עוד השבוע, אז שימו לב, הנה זה בא...

השיעור הבא בתור לאחר שיעור סושי, היה קינוחים אישיים.
שיעור זה הועבר ע"י, מי אם לא , רות אוליבר המדהימה.
מי היה מאמין שהיא גם קונדוטורית, גם שפית, וגם מורה לאומנות!

שיעור עם רות, זו חוויה מיוחדת. היא דואגת להשאיר את כולם עירניים וקשובים למטרה.
ותמיד הכל מתובל עם משפטים מיוחדים כמו: "זיקוקי דינור לבלוטות הטעם...."

בשיעור למדנו להכין מספר קינוחים אישיים המתאימים כקינוח בסוף ארוחה ואף כהגשה לצד הקפה.
אומנם, אנחנו לא בקורס קונדטוריה, אז אין ממש התעמקות רצינית בנושא. עם זאת, מה שיצא לנו ללמוד עד היום, זה די ויותר להכנת מנות בסוף ארוחה דשנה.

לפי רות, ישנם 3 סוגי מתכונים מנצחים -
1. קינוח שוקולדי - לדוגמא פונדט
2. קינוח חלבי - מלבי, פנקוטה, קרם ברולה
3. קינוח פירותי

בבחירת אחד מהסוגים הנ"ל בסיום ארוחה, תמיד נכבוש את ליבם של האורחים.

בהכנת קינוח יש לחשוב על מכלול החושים אותם אנו נפעיל לטועם - ריח, טעם, מראה וצליל. צליל - עבור אותם קולות שמתקבלים עם לעיסה של משהו פריך בתוך המנה.

בשיעור הכנו את המתכונים הבאים:
- פנקוטה לבנדר עם קראמבל תבלינים
- מוס שוקולד ונוגט
- מרנג פבלובה
- קרם ברולה בווריאציות
- קרם אנגלייז (רוטב וניל) לצד המנות ולקישוט







מעבר להכנת המתכונים, עברנו הכשרה קצרה באומנות הגשת קינוח בצלחת.
מדהים מה שאפשר לעשות עם קצת שוקולד, ממרח פיסטוק ומברשת. ממש קנווס פתוח ליצירה.



ומי שממש יצירתי, יכול לצייר גם עצים...



לתמונות נוספות מהשיעור, אתם מוזמנים להיכנס לאבלום המלא.
לחצו על התמונה למטה.
קורס בישול - קינוחים אישיים