מדי שבוע, ההכנות מתחילות כבר מיום שלישי.
אני נעמדת מול ספריית הספרים שלי (בישול ואפייה), ומתחילה לשלוף ספר בכל נושא. לחמים, אפייה, בישולים....
לאחר איסוף כמעט כל הספרייה, אני ניגשת עם הספרים לסלון או למיטה (תלוי מה השעה...).
עכשיו מתחילה העבודה הקשה, מה נכין לשבת הקרובה???
הדילמה די קשה, כי אני חייבת לגוון משבת לשבת, לא יכולה לחזור על אותו מתכון פעמיים , אלא אם עברו להם כמה חודשים טובים ומתכון זה נכנס לקטגוריית הנוסטלגיה...
אז כל הסימונים בספרים כבר לא ממש עוזרים כי בכל שבוע הכל מתחיל מהתחלה...
עם זאת יש את מתכוני הבסיס שמידי שבוע-שבועיים מתחדשים: ממרחים (עגבניות מיובשות, פסטו, פלפלים, טריאקי...)
אז השבוע הגענו לסופשבוע נוסטלגי...
אז מה נבחר? עוגיות אלפחורס של רות אוליבר, ולחם שאור כפרי עגול של סמדר זורע.
בישולים עדיין לא היו ממש, למרות שאוטוטו מתקרב לו שלישי חדש, כי ביקרנו אצל אימי היקרה שדאגה לצייד אותנו במטעמים לשבוע.
(כדי לשמור על זכויות יוצרים, אשתדל לא לרשום מתכון בבלוג שלי במידה והוא נמצא אי שם במקור שלו, במקרה זה אצרף לכן לינק.)
עוגיות אלפחורס של רות אוליבר מתוך גליון על השולחן מס' 202 :
למראית העין המתכון נראה די קליל, אך כשאתם מחליטים לקרוץ עוגיות בגודל של סנטימטר (כמוני, "חולת הכל במיני") אז תתכוננו לשעה של הדבקת צד לצד עם ריבת חלב עסיסית באמצע.
ומראש אני מזהירה, בליקוקים מסביב, כל פעם שהאצבע מתלכלכת, יש המון המון קלוריות.... ראו הוזהרתם....
המתכון לטעמי מושלם, זה בדיוק המרקם המועדף עלי באלפחורס, המילוי מדהים עם תוספת הנוגט והבצק ממש נמס...
שלב הכנת הבצק:
מקציפים את כל החומרים במיקסר. סבלנות זה אורך כ - 8 דקות!!!
לאחר מנוחה ארוכה במקרר (בימי הקיץ החמים), מתחילים לקרוץ את הבצק ומיד שולחים לתנור...
לאחר 4 נגלות , מתחיל הרגע של המילוי:
מכינים את הקוקוס ואת ריבת החלב העסיסית עם אבקת הנוגט, עורמים את כל העוגיות בערימה ומתחילים במשימה...
וככה נראת הקופסא המלאה:
ועכשיו לדוגמנות כמה על צלחת:
לחם שאור כפרי עגול של סמדר זורע מתוך הספר "על הלחם לבדו"-
לחם כבד במעט (לאוהבי הג'אנר) אבל טעים טעים.....
מרכיבים:
270 גרם שאור
3 כוסות קמח מלא
1-2 כוסות קמח לבן - שטיבל2 (אצלי מספיק 1 כוס + 3 כפות)
1 כף מלח
1 כפית שמרים יבשים
2 כוסות מים
אופן הכנה:
1. הוציאו את השאור שעה עד שעתיים לפני ההכנה מהמקרר. כבר בזמן זה תשימו לב שהשאור מתחיל בפעילות שלו... וזה טוב...
2. הפרישו מהשאור את הכמות הנדרשת.
3. ערבבו בקערה את הקמחים, לאחר שניפיתם אותם (רק כוס אחת מהקמח הלבן) עם השמרים.
4. הוסיפו את השאור וערבבו. תתקבל עיסה די כבדה (אוטוטו המים נכנסים....)
5. העבירו את כל התערובת לקערת המיקסר, או על השיש ללישה ביד.
6. הוסיפו את המים בהדרגה במהלך הלישה.
7. הוסיפו את המלח.
8. במידה והבצק לח מדי הוסיפו קמח לבן במנות של כף כל פעם.
9. ברגע שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק המשיכו בלישה כ - 8 דקות במיקסר / 10 דקות ביד.
10. העבירו את הבצק לקערה משומנת וכסו בניילון נצמד להתפחה עד הכפלת כמות , כ - 3 שעות ,ייתכן יותר.
לאחר התפחה ראשונה
לאחר התפחה ראשונה יש ליצור כיכר ולתת לה לתפוח שנית כ - 90 דקות עד להכפלת הכמות.
צורת הכיכר זה עניין של העדפה.
במקרה שלי, אני יצרתי כיכר עגולה ונתתי לה לתפוח בסלסלה מקש המרופדת במגבת מטבח נקייה ומקומחת. כסו את הכיכר בניילון נצמד.
אני לא יודעת אם במקרה של הלחם הזה שיטה זו ממש מוצלחת, כי הבצק לא ממש מחזיק את עצמו ואז מתקבלת לה כיכר נמוכה.
בפעם הבאה נראה לי שאניח בצק זה בתוך תבנית לחם לקבלת כיכר מאורכת.
11. הכניסו את אבן השמוט (במידה ויש לכן) וחממו תנור ל - 220 מעלות. הניחו בתחתית תבנית ריקה.
לאחר שהבצק תפח והתנור הגיע לטמפרטורה הרצויה, שפכו בתוך התבנית הריקה בתנור כוס מים לקבלת אדים בתנור.
הכניסו את הכיכר והשפריצו מעט מים בחלל התנור עם שפריצר, לקבלת קרום פריך.
לאחר 10 דקות הנמיכו את התנור לטמפ' של 220 מעלות ואפו 45-50 דקות.
חכו כשעה לפני שאתם מתפתים ופורסים את הכיכר...
וככה זה נכנס למקפיא...
בתיאבון....
ולסיום רוטב טריאקי, משהו שתמיד טוב שיש במקרר....
מרכיבים:
1 כוס מירין
1 כוס סאקה
4 כפות סוכר
1 כוס רוטב סויה
אופן הכנה:
1. הביאו את המירין והסאקה לרתיחה בסיר קטן.
2. הוסיפו את הסוכר בהדרגה וערבבו בכף מעץ עד שהוא ימס.
3. בשלו את התערובת שעה באש נמוכה.
4. לאחר שעה, הוסיפו סויה ובשלו 30 דקות נוספות.
בדרך למקרר..
בתיאבון לכולן, ונתראה בשבוע הבא עם מתכונים חדשים...
תוויות
- 450C (1)
- אבא נולד (1)
- אביב (1)
- אגוזים (1)
- אהרוני (1)
- אוזני המן (1)
- אורן גירון (21)
- אורנה ואלה (2)
- אילת (1)
- אירוח (2)
- אירוע בלוגרים (2)
- אל גאוצ'ו (1)
- אלבום (1)
- אלבום 60 שנה (2)
- אלבום אקרילי (1)
- אלבום דיגיטלי (4)
- אלבום מהודר (1)
- אלון גודלמן (1)
- אלון גולדמן (2)
- אלפחורס (2)
- אלרן גולדשטיין (5)
- אמהות (25)
- אנטריקוט (1)
- אסייתי (1)
- אפייה (5)
- אפליקציה (2)
- ארגנטינה (1)
- ארוחה (2)
- ארוחה הודית (1)
- ארוחות מפנקות (1)
- ארוחת חג (1)
- ארוחת סיום (1)
- אריה (1)
- בהארטי (1)
- בודפסט (1)
- בוליווד (1)
- בלשים (1)
- בני סיידא (1)
- בני ציון (1)
- בנייה עצמית (1)
- בצק עלים (1)
- בצק פריך (1)
- בקבוק Laken (1)
- ברילה (2)
- בשר אחורי (1)
- בשר בקר קדמי (1)
- בשר לבן (1)
- בשר פרימיום (1)
- בתהליך יצירתי (4)
- בתהליך עבודה (1)
- גבינה (1)
- גבינות (1)
- גזים (1)
- גילה עמר (1)
- דבש (1)
- דגים (1)
- דולה (1)
- דיינישים (1)
- דים סאם (1)
- דנשר (1)
- דפי אלבום (2)
- הגרלה (1)
- הדרכה (1)
- הודו (4)
- הולי הובי (1)
- הולנד (5)
- הורדה חינם (2)
- הזמנת עוגות (1)
- המאפים והמתוקים (1)
- המבורגר (1)
- הר יהורם (1)
- הר צפחות (1)
- הר שלמה (1)
- הריון (2)
- התרגנול הכחול (1)
- ויאטנאם (1)
- זיקוקית (1)
- חג פסח (3)
- חגי לרנר (4)
- חדר העבודה (1)
- חדר כביסה (2)
- חדר משחקים (1)
- חוות דעת (1)
- חומרי יצירה (1)
- חותמות (4)
- חיפה (1)
- חמאת בוטנים (1)
- חתונה (1)
- טארט לימון (1)
- טו בשבט (1)
- טיול (3)
- טיולים (3)
- טיפים (1)
- טלאים (1)
- טלה (1)
- טראפלס על מקל (1)
- טריאקי (1)
- טרק (1)
- יואב (16)
- יום הולדת (14)
- יום הולדת 7 (1)
- יום המשפחה (1)
- יוםהולדת (13)
- יעל יניב (1)
- יצירה מהבטן (1)
- ירושלים (1)
- כבאים (1)
- כביסה (1)
- כיסוי לדרכון (1)
- כפתורי מייפל פקאן (1)
- כרטיס (1)
- כרטיס לגבר (1)
- כרטיסים (22)
- כרית (1)
- כשר (1)
- לא על הלחם לבדו (1)
- לגעת באוכל (1)
- לוח שנה (2)
- לופה (1)
- לופי (1)
- לופיקס (1)
- לחם (3)
- לחם דגנים (1)
- לחם ובצקים (2)
- לחם שאור בירה (1)
- לחם שיפון ובצל (1)
- לחמניות קשר (2)
- לידה פעילה (1)
- מאזרין (1)
- מאפינס (2)
- מאקרונים (1)
- מבחן מעשי (1)
- מופע (1)
- מחברת מטופלת (1)
- מטבח איטלקי (1)
- מטבח חוץ (1)
- מיני אלבום (10)
- מיקי מקובר (10)
- מיקי שמו (1)
- מיקרוסליידר (1)
- מכירה (4)
- מכתש קטן (1)
- מסיבת קונספט (2)
- מסיבת רווקות (4)
- מעלה עילי (1)
- מעשה בחמישה בלונים (2)
- מצגת (1)
- מצד תמר (1)
- מצלמה (1)
- מרנג (2)
- משימת DT (1)
- משלוח מנות (1)
- מתכון (1)
- מתכונים (21)
- מתנה (1)
- מתנה לתינוק (1)
- נחל כזיב (1)
- ניירות על קנווס (1)
- נילי (1)
- נפאל (1)
- נרתיק (1)
- נתנאלה (5)
- סברינה (1)
- סדנאות (2)
- סודות האפייה (3)
- סוכנים חשאיים (1)
- סופגניות (1)
- סושי (1)
- סימניה (1)
- סינבון (1)
- סינטה (1)
- סינר לתינוק (1)
- סיפור לידה (1)
- סמדר זורע (1)
- סמי הכבאי (1)
- סמי נידם (1)
- סער (1)
- ספר העוף (1)
- ספר הפסטה (1)
- סרטון הדרכה (1)
- עבודה עם סכינים ושיטות חיתוך (1)
- עגבניות מיובשות למחצה (1)
- עוגה לשבת (2)
- עוגות בחושות (2)
- עוגות גבינה (2)
- עוגיו.נט (1)
- עוגיות בוהן (1)
- עוגיות חותכנים (1)
- עוגיות מכונה מרוקאיות (2)
- עוגיות MOOI (1)
- עוגת גבינה בחושה עם תפוחים וקראמבל (1)
- עוגת גבינה קלאסית (1)
- עוגת מוס פסיפלורה (1)
- עוגת שמרים (2)
- עוגת שמרים עם רוזמרי (1)
- עוף (1)
- עוף עם קשיו ואיטריות אורז (1)
- עושים בישול (30)
- עטיפה למחברת (1)
- עידית (2)
- עיצוב דיגיטלי (24)
- עיצוב פנים (1)
- עיצוב שולחן (4)
- עיצובים דיגיטליים (33)
- עכו (1)
- על האש (1)
- על השולחן (3)
- ענת (1)
- פוטושופ (1)
- פומדורו (1)
- פורים (3)
- פטיסרי (1)
- פילה (1)
- פינגווין (1)
- פיצה (1)
- פיראטים (1)
- פירות יבשים (1)
- פירות ים (1)
- פסטה (2)
- פרטי (1)
- פרס הסטייל (1)
- צבי הנינג'ה (2)
- צילום (6)
- צילום ילדים (1)
- צילום משפחות (1)
- צילומים (29)
- ציפית (1)
- צירים ורטבים (1)
- צלחת פסח (1)
- צפת (1)
- קארין גורן (1)
- קוביה משרדית (1)
- קוביות (1)
- קוביות מעוצבות (1)
- קובייה משרדית (1)
- קוגלהוף (1)
- קולאג' (1)
- קונדטוריה (1)
- קופונים (1)
- קופסא (3)
- קורס בישול (20)
- קורס צילום (4)
- קורס קונדטוריה (7)
- קטניות ודגנים (1)
- קייקפופס (2)
- קינוחים אישיים (2)
- קיץ (1)
- קנווס (2)
- קניות (2)
- קצבייה (1)
- קציצוץ עוף וכרישה (1)
- קראנץ שוקולד (2)
- קרואסון (1)
- קרמבו (1)
- קרן ליברמן (2)
- ראש השנה (1)
- רביבה וסיליה (2)
- רוברטו מאסי (1)
- רויאל איסינג (1)
- רות אוליבר (8)
- רטרו (1)
- ריבועי פלורנטין דבש-תפוז (1)
- ריבת בצל (1)
- ריזוני (1)
- רמלה (1)
- שאול בן אדרת (1)
- שאור (1)
- שבועות (3)
- שביל ישראל (1)
- שוקולד (2)
- שידרוג חולצה (1)
- שמיכה (4)
- שנה טובה (4)
- שרית נובק (1)
- תבשילי קדירה (1)
- תג שם (1)
- תגובות (1)
- תחפושת (2)
- תחרות (1)
- תינוק (5)
- תיק (4)
- תכנון (1)
- תמונה ליום נישואים (1)
- תמונות (7)
- תפירה (16)
- תפריט (5)
- Alter (1)
- Amy Butler (1)
- animoto (1)
- blogger (2)
- cameo (6)
- Canvas (1)
- Card (2)
- Coluzzle (1)
- cooking (18)
- cosmo crict (1)
- creative space (1)
- digital design (1)
- Digital scrapbooking (4)
- faq (1)
- flickr (1)
- flocked heat transfer (1)
- free printables (1)
- freebie (7)
- google reader (5)
- heat transfer (1)
- Hero arts (8)
- how to (2)
- I have been Tagged (1)
- ikea (1)
- Illustrator (6)
- Indesign (1)
- Julien Alvarez (1)
- lack (1)
- Leh (1)
- Little Stitches for Little Ones (1)
- misspetel (2)
- Mixed Media (1)
- MyAlbum (2)
- photoshop (2)
- picasa (1)
- Picture (1)
- Prima (1)
- Project 365 (11)
- SBY (1)
- scrapaholic (1)
- Scrapbook (11)
- silhouette (26)
- studio file (2)
- svg (2)
- upload photos (1)
- UrbanDesign (1)
- video (1)
- vinyl (2)
- youtube (1)
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
לנוית המוכשרת בטרוף
השבמחקבפתיחת האתר התפעלנו מאוד
אך היום נגמרו לנוכל הסופרלטיביםכדי לתאר את כשרונך
בורכת בגנים של יצירה דמיון וחריצות
מסבתא ממ והן מאביך החרוץ והמוכשר
את הכלאה מוצלחת שלראש אנליטיוידי זהב
דבר נדיר בדור'נו
בהצלחה מאמא האוהבת וחברות לעבודה
נוית המתוקה
השבמחקאיני מסוגלת להתחיל את היוםבלי להתבונן בכשרון הבלתי נדלה שלך
תמשיכי ליצור ולהנות מכל רגע
האוהבת והמעריכה אותך
אמא ריטה
וואו נוית, איזה יופי נראים האלפחורס. תגידי, לא קשה לאפות אותם, כלומר - איך מוציאים אותם בזמן שיצאו רכים כאלו?
השבמחקוהגעתי אליך מפורום עיצוב כרטיסים בעקיפין ואני שמחה שהגעתי! יש לנו המון במשותף...