תוויות

יום שלישי, 2 בדצמבר 2008

לקראת החורף - קדירה בסיר....

לפני שבועיים בקורס בישול למדנו על בשר בקר קדמי - כתף, צוואר, פילה מדומה...
נתחים אלו בעלי פעילות שריר גבוהה ולכן הם זקוקים לבישול ארוך לצורך ריכוך.

ונראה שבמיוחד בשבילם המציאו את תבשיל הקדירה.
למרות ששיעור קודם עם כל הסטקים וההמבורגר היה מגרה ובהחלט טעים, בשבילי, זה הדבר האמיתי....
אולי כי באתי מבית מרוקאי, עשיר בתבשילים שונים... לא יודעת מה הסיבה, אך יודעת שזה פשוט מעדן...

עם מעט השקעה ומחשבה מראש מתקבל לאחר 2.5- 3 שעות תבשיל מדהים. ולשיפור הטעם, מומלץ לחכות עוד יום. כך שזה המנה המושלמת כשבאים אורחים...

מבין המנות השונות אותן הכנו ניתן למנות את:
בף בורגניון, גולש (שפשוט חבל על הזמן.... הכנתי השבוע בבית ויצא חלומי....),אוסובוקו עגל,נזיד טנז'ירי - צלי בקר בלימונים מיובשים ,תבשיל בקר בשום.





שלב הכנת המנות היה די מהיר, אך ההמתנה הייתה די ארוכה...
בינתיים, כדי שלא נשתעמם, ארגנו לנו טעימות של יין והרצאה קלה.
אני ויין לא ממש הולכים יחדיו, אך לאחר שעתיים של הרצאה, אני יודעת להראות כאילו אני מבינה משהו, ולזהות יין מקולקל...




לצפייה בתמונות נוספות, ניתן להיכנס ישירות לאלבום
קורס בישול - שיעור 6 חלקי בקר קדמיים, תבשילי קדרה


בתיאבון